Open/close menu Menu

Een volledig nieuwe webshop, compleet op maat gemaakt

Het ontwikkelen van een nieuwe webshop, met daarop tienduizenden producten van verschillende merken, van hefsteiger tot grondboor, voor verhuur en verkoop. Bij Nemaco Bouwmachines weten ze hoe ze ons uit kunnen dagen. En daar houden we van! Na een aantal strategische sessies werd duidelijk dat er een volledig op maat gemaakte webshop moest komen. Onder leiding van onze Back-end developer Wessel maakten we een concreet plan en gingen we aan de slag! 

Nemaco Bouwmachines | succesverhaal Moddit Digital Agency

Nemaco Bouwmachines

Nemaco Bouwmachines is al ruim 70 jaar specialist in de verkoop, verhuur en service voor alles op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en grond-, weg- en waterbouw. Het bedrijf heeft een zeer uitgebreid assortiment dat gekoppeld is aan verschillende softwareprogramma’s en beschikbaar is voor zowel de verkoop als verhuur. Daarbij leveren ze de best mogelijke service om hun klanten te ondersteunen bij de aankoop, reparaties en keuringen.

Volledig gekoppeld

Een goede koppeling met prijzen, voorraad, transport- en ordernummers uit het boekhoud- en PMS-systeem is essentieel voor een goed verloop van de online verkoop en verhuur. In de UX/UI-designfase werkten onze developers nauw samen met onze designers, om een strak overzicht te creëren van al deze data. Voor de koppeling bouwden we een maatwerk module in het systeem dat communiceert met de Microsoft Dynamics NAV-omgeving van Nemaco. Dankzij deze koppelingen kan de klant nu eenvoudig zijn bouwaankopen doen en heeft Nemaco ook alles achter de schermen goed georganiseerd. 

Laravel

De oude website van Nemaco was niet bestendig voor de toekomst. Vanwege het specifieke maatwerk dat nodig was om de nieuwe website technisch optimaal te laten werken, hebben we voor de ontwikkeling gekozen voor Laravel. Dit is een open-source PHP webframework met alle vereisten voor moderne webapplicaties. In Laravel worden veel voorkomende functionaliteiten als bouwblok of module meegeleverd. Bijvoorbeeld het automatisch versturen van e-mails, communicatie met databases en testomgevingen.

Dankzij de bestaande modules van Laravel stond de basis al snel en konden onze developers zich focussen op het maatwerk. Ontwikkelingen en uitbreidingen pasten we zonder complicaties toe en de koppelingen met de systemen van Nemaco konden we sneller in het proces maken en testen. 

Voortbouwen op een goede fundering

Het sterke framework dat we hebben gebouwd is een goede fundering. In combinatie met het aanbod aan modules binnen Laravel, is het nu makkelijk om de website mee te laten bewegen met de successen van het bedrijf. Bijvoorbeeld bij uitbreiding of aanpassing van het assortiment. En in de toekomst bij de realisatie  van een online verhuurservice, waarbij alle reserveringen volledig online te beheren zijn. Nu de nieuwe webshop live staat, gaan we dit doorontwikkelen.

Samenwerking

De op maat gemaakte website is mede dankzij de fijne samenwerking met de klant succesvol gerealiseerd. Door intensief contact, sparringsessies, feedbackmomenten en korte lijntjes wisten we precies wat we van elkaar verwachtten en konden we de best mogelijke website bouwen. 

Ook binnen Moddit hebben we nauw samengewerkt. Onze SEO- en SEA-specialisten werkten aan de optimalisatie van de website om zo goed mogelijk vindbaar te zijn in de zoekmachines, zowel organisch als betaald. En om de website informatiever te maken en de klant van Nemaco nog beter te helpen met hun aankoop, schreven onze contentspecialisten nieuwe blogs en scherpten ze alle webteksten aan.

 

Blijven doorontwikkelen

Nemaco blijft groeien en daar helpen we graag bij door te zorgen dat de website optimaal blijft draaien. Nieuwe innovaties volgen we daarom op de voet en passen die toe waar het kan en gewenst is. Maar voor nu zijn we trots op het resultaat: de website staat live, ziet eruit om door een ringetje te halen en werkt uitstekend. En Moddit zou Moddit niet zijn als we de livegang niet vierden met overheerlijke taart en knallende confetti! 


Een strakke webshop, net als Nemaco?

Neem contact op
Sjoerd van der Hulst
Sjoerd van der Hulst Mede-eigenaar
Wessel Perik
Wessel Perik Development
Simon Hogenkamp
Simon Hogenkamp Mede-eigenaar
Moddit Instagram Swipe up verdwenen Laurens website live
Vraag vrijblijvend een expert review aan!
Heb jij het idee dat het online scoringsvermogen van jouw bedrijf beter kan? Vraag een audit aan!
Vraag een expert review aan