Open/close menu Menu

Instagram Guides: zo werkt het

Judith Oelen-van Soest
Geschreven door: Judith Oelen-van Soest
Laatst bijgewerkt: 3 september 2021 Leestijd: 5 min

Instagram Guides, misschien heb je er al van gehoord of misschien wekt het juist je interesse. Het bekende social media platform heeft deze functie eind vorig jaar gelanceerd. Een handige tool om posts, producten en locaties samen te voegen in een gids, waardoor je een aantrekkelijk mini-magazine creëert. Wij lichten deze nieuwe functie van Instagram graag toe en helpen je op weg met de inrichting ervan.

Instagram Guides: wat is het?

De naam geeft het al een beetje weg, want met Instagram Guides kun je gidsen creëren. Het kan ook wel gezien worden als een verzamelplek voor al je favoriete berichten en topics. Instagram Guides geeft je de mogelijkheid om je posts, producten of locaties te combineren in één fraai overzicht. Doordat je meerdere plaatsen, berichten of producten, voorzien van afbeeldingen en korte teksten, bundelt creëer je eenvoudig een mini-magazine. Hoe leuk is dat?! Je kunt niet hiervoor trouwens niet alleen je eigen content gebruiken, maar het is ook mogelijk om content van een ander Instagram-account toe te voegen.

‘De Pinterest van Instagram’

Instagram Guides heeft iets weg van Pinterest. Het bundelen van je posts, producten en locaties lijkt namelijk een beetje op het ‘pinnen’ op Pinterest. Hoe tof dat dit nu ook op Instagram kan! Het is niet alleen leuk voor je persoonlijke account, maar kan ook een interessante toevoeging zijn aan je bedrijfspagina. Met Instagram Guides kun je je volgers op een mooie manier inspireren en nieuwsgierig maken.

Wanneer is Instagram Guides interessant voor jouw bedrijf?

Je kunt Instagram Guides op verschillende manieren inzetten, maar de voornaamste reden is om je volgers te inspireren. Highlight posts die wat meer aandacht verdienen, bundel de posts die in dezelfde verhaallijn of categorie vallen of maak een overzicht van posts die het beste scoren. Combineer acties en boost een artikel, collectie of project.

Wil je een specifiek project uitlichten of een aantal producten bundelen voor een bepaalde doelgroep, dan is de nieuwe feature van Instagram zeker interessant. Ook als je je in je feed bijvoorbeeld op meerdere doelgroepen richt, geeft Instagram Guides je de mogelijkheid eenvoudig de berichten per doelgroep te bundelen. Verderop in deze blog lees je hoe je zelf een guide maakt.

Test

De drie categorieën van Instagram Guides

De Instagram Guides zijn onder te delen in drie categorieën, namelijk: Gids Plaatsen, Gids Producten en Gids Berichten. Voor je begint met het maken van een gids is het handig om te kijken voor welk van onderstaande categorieën je er een wil creëren.

  • Gids Plaatsen: hier deel je jouw favoriete locaties. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende locaties van je winkels.
  • Gids Producten: hier voeg je producten uit je eigen collectie toe. Door gebruik te maken van de producten Guide promoot je simpel en effectief producten die je online verkoopt. Je kunt ook een lijst van items maken waarmee je inspeelt op speciale dagen als Valentijn, Vaderdag en Moederdag;
  • Gids Berichten: met deze functie licht je bepaalde berichten van je eigen tijdlijn of die van andere Instagram-accounts uit.

Zodra je een Instagram Guide hebt aangemaakt, kan je deze terugvinden op het profiel onder het een ‘magazine’-icoontje. Deze vind je tussen de iconen van Instagram-TV en posts waarin je bent getagd.

Hoe stel je een Instagram Guide op?

Volg onderstaande stappen om je eigen mini-magazine te maken:

  • Open de Instagram app op je mobiele telefoon
  • Ga naar de startpagina (de feed) van je account
  • Klik op het ‘+’-teken en kies voor Gids (of Guide)
  • Bepaal of je een gids wil aanmaken voor je plaatsen, producten of berichten. (In dit voorbeeld richten we een Gids met berichten in. Vanuit deze weergave kun je schakelen tussen je geplaatste berichten op de tijdlijn, maar kun je ook kiezen tussen opgeslagen berichten van andere Instagram-accounts.)
  • Selecteer de berichten die je wilt toevoegen en ga naar volgende
  • Voeg een titel, omslagfoto en omschrijving toe aan je gids en voeg bij ieder bericht een bijpassende titel en omschrijving toe. Een omschrijving per bericht is optioneel, maar wel aan te raden.

Alles ingevuld? Dan ben je klaar om je eerste gids te plaatsen en te delen in je Instagram Stories of via een Direct Message. De link van de Guide is ook te kopiëren als je deze bijvoorbeeld op een ander social media platform wil delen.

Laat het inspireren beginnen!

Wij als digital agency hebben natuurlijk niet stilgezeten sinds de komst van Instagram Guides. Zo hebben we voor Laurens Badkamers al een mooie Instagram Guide opgesteld, zoals je hierboven ziet. Heb je nog vragen of hulp nodig bij de inrichting? Laat het ons weten!

Moddit Instagram Swipe up verdwenen Laurens website live
Vraag vrijblijvend een expert review aan!
Heb jij het idee dat het online scoringsvermogen van jouw bedrijf beter kan? Vraag een audit aan!
Vraag een expert review aan