Open/close menu Menu

Slim recruiten in een krappe branche

TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau met ruim 200 medewerkers en 5 kantoren in Nederland. Moddit en TCPM werken nauw samen op het gebied van marketing, strategie, design en development. Naast de dagelijkse samenwerking, waarin specialisten van Moddit adviserend en uitvoerend ondersteunen op diverse vlakken, werken we aan twee nieuwe websites voor TCPM. De eerste website, gericht op potentiële medewerkers van TCPM, is onlangs live gegaan.

TCPM werken bij We love engineering

Alle doelgroepen optimaal bedienen

Vanuit strategische sessies met TCPM zijn de korte- en langetermijndoelstellingen vastgelegd. TCPM wil als organisatie niet alleen werken aan algehele naamsbekendheid, maar tevens groeien in aantal medewerkers, om zo aan de vraag van opdrachtgevers te blijven voldoen. Om de doelstellingen te behalen, moet TCPM primair meerdere doelgroepen bedienen: (potentiële) opdrachtgevers en (potentiële) medewerkers. Omdat de behoeften van deze doelgroepen dusdanig verschillen, hebben we ervoor gekozen om ze via verschillende kanalen en uitingen aan te spreken. En daar hoort ook een aparte ‘werken bij-website’ bij!

Beleving

We love engineering. Dat is waar TCPM voor staat. En die liefde voor het vak willen ze ook online uitdragen in woord en beeld. Voor potentiële medewerkers vertaalt dit zich onder andere in aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Al in de ontwerpfase van het webdesign is daarom rekening gehouden met ruimte voor beleving, persoonlijke medewerkervideo’s en voldoende informatie over wat TCPM als werkgever te bieden heeft.

Laagdrempelig sollicitatieproces


Uiteraard was er, vooral met de huidige schaarste van beschikbare kandidaten, in het proces ook veel aandacht voor een optimaal en onderscheidend sollicitatieproces. Sollicitanten kunnen op de nieuwe werken bij-website eenvoudig solliciteren op een passende functie bij hen in de buurt óf een job alert aanvragen binnen het gewenste vakgebied. Moddit heeft een technische koppeling gerealiseerd met Carerix, het ATS-systeem dat intern gebruikt wordt door de recruiters van TCPM. Hierdoor wordt alle informatie rondom een sollicitatie automatisch doorgeschoten naar het systeem en kunnen vanuit daar de vervolgacties worden uitgezet. De koppeling zorgt er daarnaast voor dat een nieuwe, een vervulde of een gewijzigde vacature in Carerix automatisch wordt gesynchroniseerd met de vacaturepagina’s op de website. Zo is wat er online staat altijd actueel, zonder dat er dubbel werk verricht hoeft te worden.

Blijvend testen en optimaliseren

De website zal steeds verder geoptimaliseerd worden. Aan de hand van diverse A/B-testen willen we nagaan wat het beste werkt voor deze doelgroep, om zo steeds de meest gebruiksvriendelijke ervaring te kunnen bieden. Daarnaast zijn we op dit moment bezig met een implementatie van Joboti. Deze tool maakt het mogelijk om via WhatsApp gesprekken te starten met kandidaten en deze kandidaatgegevens ook te loggen in Carerix. Hierdoor wordt het sollicitatieproces voor zowel de kandidaten als recruiters nóg laagdrempeliger!


Wij helpen je graag scoren

Simon Hogenkamp
Simon Hogenkamp Mede-eigenaar
Karen Runneboom
Karen Runneboom Operations
Sjoerd van der Hulst
Sjoerd van der Hulst Mede-eigenaar
Moddit Instagram Swipe up verdwenen Laurens website live
Vraag vrijblijvend een expert review aan!
Heb jij het idee dat het online scoringsvermogen van jouw bedrijf beter kan? Vraag een audit aan!
Vraag een expert review aan