Open/close menu Menu

Herman Beleef Fietsen sprint naar SEO-successen

Bij Herman Beleef Fietsen draait alles om de ultieme fietservaring. Het motto van deze fietsspecialist is niet voor niets: “It’s all about the journey”. Om dit in de breedste zin van het woord uit te dragen, zetten we in 2022 de eerste stappen naar een gloednieuwe website. Met als resultaat; een krachtige uitstraling, maatwerk e-commerce oplossingen, realtime voorraadbeheer én een ijzersterke basis om op het gebied van SEO flink te gaan scoren. Zo gezegd, zo gedaan. Onze specialisten trokken een sprint om de leiding te nemen in het SEO-klassement, waarna ze de posities in Google sterk wisten te verbeteren. En dat leidde weer tot een flinke groei in de bezoekersaantallen op de website en in de showroom.

SEO-strategie voor Herman Beleef Fietsen

Meer winkelbezoeken en online aankopen

Resultaat behalen begint bij het formuleren van een duidelijk doel, namelijk: het genereren van meer online aankopen en winkelbezoeken. Naast een eigen website beschikt Herman Beleef Fietsen namelijk ook over een eigen showroom: het Scott Experience Center. Deze fietswinkel in Nijverdal, inclusief hypermoderne open werkplaats, is de ultieme bestemming voor zowel de gepassioneerde toerfietser als ambitieuze wedstrijdrijders. Bovendien bieden zij naast sportieve fietsen ook kinder- en (e)stadsfietsen aan.

Om de opgestelde doelen te behalen gingen onze SEO-specialisten, na de lancering van de website, verder aan de slag met het vergroten van de online vindbaarheid en zichtbaarheid onder de potentiële doelgroep. Want met een betere organische vindbaarheid zorgen we voor een betere zichtbaarheid in de eerste fases van de customer journey, meer traffic naar de website en daarmee meer winkelbezoeken en online aankopen!

SEO-strategie

Doordat we de website zelf hebben ontwikkeld is er tijdens de bouw rekening gehouden met alle SEO-vereisten, waardoor er met de start van het SEO-traject al een stabiele en goede basis was gelegd. Ook is er tijdens het websitetraject, aan de hand van een uitgebreide zoektermanalyse, een volledige website-structuur uitgewerkt. Een goed begin is het halve werk, zeggen we dan maar! Vanuit deze analyse hebben we een SEO-strategie uitgewerkt om de organische vindbaarheid en zichtbaarheid in de zoekmachine te verbeteren. Daarna was de tijd voor onze knappe koppen aangebroken, om alle plannen in de praktijk uit te voeren.

Aan de slag!

Vanuit de sterke technische basis van de website hebben we een aantal SEO-technische verbeteringen doorgevoerd, zoals het optimaliseren van metadata, het optimaliseren van de headingstructuur en het verwerken van belangrijke zoektermen. Daarnaast controleerden we pagina’s op zaken als alt-tags, interne links, redirects en andere cruciale elementen om de technische SEO-prestaties te maximaliseren. Ook hebben we ons gefocust op twee andere belangrijke SEO-factoren, waaronder specifieke zoekwoorden die de doelgroep aanspreken én lokale SEO, om zo de vindbaarheid in de lokale markt te verbeteren.

Doeltreffende content

Op basis van de websitestructuur hebben we een contentplan opgesteld. Vervolgens hebben we doeltreffende content geschreven om de potentiële doelgroep in de juiste fase van de customer journey te bereiken. Omdat deze klant volledig gefocust is op SCOTT, konden we een hele specifieke doelgroep aanspreken. Zij zijn tenslotte al bekend met het merk en weten wat ze zoeken. Zo schreven we onder andere ook teksten over specifieke product-groepen, zoals ‘SCOTT mountainbike’. Maar ook modellen, als ‘SCOTT Spark’ en productniveaus: ‘SCOTT Spark RC 2023’.

Lokale zoekopdrachten

Maar dat was niet het enige! Herman Beleef Fietsen is een lokale fietsenwinkel in Nijverdal, waardoor lokale zoekopdrachten ook zeer belangrijk zijn. Daarom hebben we ons ook gefocust op lokale SEO door het optimaliseren van het Google Bedrijfsprofiel. Naast de gewone resultaten zijn we daardoor ook vindbaar in de local pack van de zoekmachine op relevante zoektermen zoals ‘mountainbike Nijverdal’ en ‘racefiets Nijverdal’. Laat die nieuwe bezoekers maar komen!

Fietsers Herman Beleef Fietsen

Het resultaat

Klinkt leuk, maar wat heeft het opgeleverd? Na een periode van 12 maanden zijn de posities in de zoekmachine sterk verbeterd waardoor ook het aantal bezoekers op de website en in de showroom flink zijn gegroeid. Het aantal zoekwoorden in de top-3 is gegroeid van 10 zoekwoorden in januari naar 129 zoekwoorden in oktober. Een groei van maar liefst 1290%. Daarnaast is het totaal aantal zoekwoorden waar Herman Beleef Fietsen op rankt in Google gestegen van 44 naar 985 zoekwoorden. Door deze stijging in posities is het organisch verkeer gestegen met maar liefst 263,33%. En ondanks dat de focus op winkelbezoeken ligt, om de klant zo goed mogelijk te helpen, heeft Herman Beleef Fietsen ondertussen ook al enkele high-end fietsen online verkocht! Resultaten waar we zeker trots op zijn.

Stijging in het aantal zoekwoorden in de top-3 voor Herman Beleef Fietsen

Ook online scoren?

Wil je ook graag online scoren met behulp van een strakke en doeltreffende SEO-strategie? Onze specialisten gaan graag voor je aan de slag. Neem direct contact met ze op.


Neem contact op

Mike Bolman
Mike Bolman Digital Marketing
Gert-Jan Bosman
Gert-Jan Bosman Digital marketing
Sjoerd van der Hulst
Sjoerd van der Hulst Mede-eigenaar
Moddit Instagram Swipe up verdwenen Laurens website live
Vraag vrijblijvend een expert review aan!
Heb jij het idee dat het online scoringsvermogen van jouw bedrijf beter kan? Vraag een audit aan!
Vraag een expert review aan