Open/close menu Menu

Een op maat gemaakte e-learning voor Farm Food

Er gaat niets boven de gezondheid van de hond bij Farm Food, een vooraanstaande producent van natuurlijk hondenvoer. De medewerkers kunnen hier ook eindeloos over vertellen. Deze bulk aan kennis willen ze graag op een effectieve wijze met zoveel mogelijk andere hondenliefhebbers en vooral de Farm Food-dealers delen én als marketingtool inzetten. Daarom gingen wij voor hen aan de slag met het ontwikkelen van een professioneel e-learningplatform. In deze blog lees je hoe we dit aanpakten.

Farm Food Academy

Wij werken al een paar jaar intensief met Farm Food samen om de verkoop van hun brede assortiment in Nederland en zo’n twintig andere landen te vergroten. Voor de verkoop is Farm Food sterk afhankelijk van de deskundigheid van hun dealers. Om de kennis in de dierenspeciaalzaken te optimaliseren, vroegen ze ons om een online oplossing. “We willen, naast seminars en lezingen, een toegankelijke kennisbank waar ze op een eigen gekozen moment kunnen leren”, luidde de opdracht van directeur Gerrit de Weerd. Samen kwamen we tot een uitkomst: de Farm Food Academy.

Farm Food e-learning

Digital leeromgeving

Digital leeromgeving

Na enkele brainstormsessies met de klant ontwikkelden we eerst een functioneel ontwerp van de digitale leeromgeving. Na goedkeuring konden we achter de schermen beginnen te bouwen. Bij de e-learning hebben we gekozen voor object georiënteerd programmeren (OOP). Hierbij is de code onderverdeeld in objecten, wat het makkelijker maakt om het overzicht in de code te bewaren. Door een scheiding van front-end JavaScript en back-end PHP, die perfect met elkaar communiceren via API calls, zorgen we ervoor dat we de veiligheid waarborgen. En hierdoor kunnen de gebruikers ook snel door de site klikken en feilloos hun examens maken.

Educatief en competitief

Educatief en competitief

Wat er inhoudelijk in de kennisbank moest komen, wist de klant natuurlijk als geen ander. Samen met de voedingsdeskundigen van Farm Food stelden we per specifiek onderwerp de modules, verdeeld in verschillende hoofdstukken, op. Uiteraard niet alleen maar taaie lesstof; om de gebruikers te motiveren en uit te dagen, voegden we er ook enkele spelelementen aan toe. Met beloningen en spaarsystemen, zoals punten en badges, is de online kennisbank educatief én zelfs een beetje competitief geworden. De verschillende modules worden afgesloten met een examen, waarvoor de deelnemers ook officiële certificaten kunnen behalen.

Safretti

'We willen een toegankelijke kennisbank, waar ze op een eigen gekozen moment kunnen leren'

Gerrit de Weerd Directeur van Farm Food

De Farm Food Academy is een op maat gemaakte marketingtool om de naamsbekendheid te vergroten, binding met het merk te versterken en te zorgen dat de verkoper in de dierenspeciaalzaak aan de consument de juiste voeding adviseert. Zo werken we samen aan stijgende verkoopcijfers.

Neem direct contact op

Overzichtelijke vormgeving

Vrijwel alle teams binnen Moddit konden voor dit op maat gemaakte platform aan de slag. Naast het technische en inhoudelijke aspect dachten we ook na over de vormgeving. De stijl moest wel aansluiten bij hun huidige website. Maar aangezien het een leeromgeving betrof, besteedden we extra aandacht aan duidelijkheid en overzicht. De uitdaging bij dit project was vooral om het een spannende uitstraling te geven zonder dat het doel van het platform in gevaar zou komen. Hierin zijn we naar eigen zeggen, en naar tevredenheid van de klant, zeker geslaagd.

En dan is er taart!

Met het luiden van de Moddit-gong ging de e-learning eind maart officieel live en kon de taart worden aangesneden. Maar na het uitdelen van de taart stopt onze werk zeker niet. Meten is weten: achter de schermen blijven we de data uitlezen om te optimaliseren. We kunnen precies zien hoeveel medewerkers van een speciaalzaak examens hebben afgelegd, hoe lang zij erover deden en wat de resultaten waren. In een data-dashboard koppelen we de prestaties uit het e-learningprogramma aan de omzetcijfers per Farm Food-dealer.

FF

Internationaal uitrollen

Begin mei telden we al 100 deelnemers en in totaal 257 behaalde examens! Dit aantal blijft groeien: inmiddels hebben ook enkele grotere ketens interesse in de Farm Food Academy, om de deskundigheid van hun medewerkers te vergroten. En als het goed is blijft het succes niet alleen binnen de landsgrenzen. De komende maanden gaan we namelijk bezig met het uitrollen van de academy naar meerdere landen in Europa!


Contact met ons team?

Fleur Veldkamp
Fleur Veldkamp Visual design
Kevin Brinkman
Kevin Brinkman Development & Support
Sjoerd van der Hulst
Sjoerd van der Hulst Mede-eigenaar
Moddit Instagram Swipe up verdwenen Laurens website live
Vraag vrijblijvend een expert review aan!
Heb jij het idee dat het online scoringsvermogen van jouw bedrijf beter kan? Vraag een audit aan!
Vraag een expert review aan