Open/close menu Menu

Farm Food

Farm Food is één van de grootste natuurlijke hondenvoedingmerken in Nederland. Sinds een aantal jaren werkt Moddit nauw samen als technische en marketingpartner van dit familiebedrijf. We werken actief samen aan het uitrollen van de online strategie in binnen- en buitenland en leveren diverse technische oplossingen om dit mogelijk te maken.

Farm Food
Ruim 600 Nederlandse zoekwoorden in de top 10 van Google
Een jaarlijkse groei in direct verkeer van +34%
Elk jaar een verdubbeling in aantal volgers op de social mediakanalen

Honden eerst

Als producent en leverancier van kwalitatief hoogwaardige hondenvoeding richt Farm Food zich op hondenliefhebbers die het beste willen voor hun hond. Deze hondenliefhebbers zijn onder te verdelen in verschillende doelgroepen, die elk bediend worden op hun eigen unieke behoeften. Zo richten we ons in de marketingstrategie bijvoorbeeld niet alleen op hondenbezitters, maar ook op hondenfokkers, hondenscholen, dierenspeciaalzaken en eigenaren van honden met een specifiek gezondheidsprobleem. De gemeenschappelijke pijler voor al deze doelgroepen is datgeen waar Farm Food voor staat: honden eerst! Maar dan ook echt. Want het welzijn van de hond, is bij Farm Food écht het allerbelangrijkst.

Meertalige website om alle doelgroepen te bedienen

20 talen

De eerste stap naar online optimalisatie bestond uit het realiseren van een geheel nieuwe website. De oude variant was beschikbaar in maar liefst 20 talen. In samenwerking is alle kennis en informatie in alle talen overgezet en geoptimaliseerd in een nieuwe structuur. De nieuwe website biedt een centrale plek voor alle doelgroepen om de juiste content snel te vinden in (bijna) elke taal. Een website vol kennis, tips en inspiratie; die ze graag delen met alle verschillende doelgroepen. Op de website staat de hond letterlijk centraal: bij binnenkomst word je direct schermvullend begroet door een prachtige hond.

Marketingstrategie en uitvoering

Online marketing

Om zo veel mogelijk relevante bezoekers naar de website te krijgen werken we met het hele marketingteam dagelijks aan online succes voor Farm Food. Zo werken we aan de strategie en uitrol van onder andere SEA, SEO, contentmarketing en social media. Maar ook ondersteunen we verdere uitrol van de bestaande huisstijl.

Honden eerst Honden eerst

Digitaliseren of optimaliseren van interne processen

Ook op het gebied van development werken we frequent aan slimme oplossingen voor Farm Food. Zo hebben we onlangs een oplossing geleverd voor het team van voedingsadviseurs. Dagelijks worden dit team door klanten benaderd met vragen over voeding, specifiek voor hun hond. Om tot een passend advies te komen, werden er door het voedingsteam een flink aantal vragen gesteld. Dit is natuurlijk noodzakelijk om tot een goed advies te komen, maar nam ook behoorlijk veel tijd in beslag. Dit hebben we slimmer gemaakt door een maatwerk geconfigureerd formulier te ontwikkelen, waardoor veel gegevens van te voren al zijn ingevuld. Het resultaat: een efficiënter proces, zodat veel meer hondeneigenaren geholpen kunnen worden met een maatwerk advies!

Kennis delen via E-learning

Bij Farm Food zijn vele specialisten werkzaam met een grote hoeveelheid specialistische kennis over honden en hun voeding. Deze kennis wilde Farm Food graag op een effectieve wijze delen met zoveel mogelijk Farm Food dealers. Daarom gingen we met het Moddit team aan de slag om een professioneel e-learningplatform te ontwerpen en ontwikkelen. Benieuwd hoe we dat aanpakten? Lees snel verder in dit succesverhaal.


Enthousiast geworden?

Fleur Veldkamp
Fleur Veldkamp Visual design
Karen Runneboom
Karen Runneboom Operations
Moddit Instagram Swipe up verdwenen Laurens website live
Vraag vrijblijvend een expert review aan!
Heb jij het idee dat het online scoringsvermogen van jouw bedrijf beter kan? Vraag een audit aan!
Vraag een expert review aan