Open/close menu Menu

Een internationale rebranding voor CyclOn

Wie veel tijd steekt in onderhoud, wordt beloond met de beste prestaties. Dat geldt niet alleen voor onze specialisten bij Moddit, maar ook voor fietsers. CyclOn biedt daarom de beste verzorgingsproducten om het maximale uit elke fiets te halen. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk fietseigenaren hiervan profiteren, klopte CyclOn bij ons aan met een duidelijk doel: het optimaliseren van de naamsbekendheid en merkvoorkeur bij consumenten in Europa.

Moddit Digital Agency - fietsen

Een gedeelde passie

Of je nou gaat voor de gele-, bollen- of ‘local legend-’ trui, of liever een kleine rit maakt naar bijvoorbeeld je werk. CyclOn is er voor elke fietser in heel Europa. Aan ons de taak om deze doelstelling zowel online, als offline naar voren te brengen zodat zij internationaal konden scoren. Gelukkig is dat iets waar wij wel raad mee wisten. Naast onze passie voor het creëren van online succes, stappen veel van onze collega’s ook graag op de racefiets of mountainbike. Onze fietsfanaten begrijpen daardoor als geen ander hoe lekker het voelt om een tocht te starten met een gesmeerde, glimmende fiets.

Aan de slag met een totaaloplossing

Om de naamsbekendheid en merkvoorkeur in heel Europa te optimaliseren zijn onze specialisten aan de slag gegaan met een totaaloplossing. Als eerst werd er gekeken naar de merkpositionering. Want bij internationalisering is een scherpe positionering natuurlijk onmisbaar. Sinds de jaren ‘80 is er maar één ding waar CyclOn zich mee bezighoudt: ervoor zorgen dat iedereen maximaal plezier beleeft op de fiets. Dit gevoel van oud en vertrouwd willen ze daarom ook graag overbrengen aan de (internationale) klant. Bovendien hechten ze veel waarde aan duurzaamheid én het verrassend simpel houden van de verzorging waardoor fietsers nog meer plezier beleven. Aan ons de taak om dit in zowel teksten als het design terug te laten komen, zodat het DNA van CyclOn onmiskenbaar naar voren komt. En dat allemaal met een internationale tint, waarbij als startpunt direct een duidelijk punt werd gemaakt: namelijk de punt tussen ‘Cycl’ en ‘On’ in het nieuwe logo! Hierdoor wordt de verbinding tussen de twee Engelse woorden benadrukt, waarmee het internationale karakter wordt onderstreept.

Internationale rebranding

Bij het optimaliseren van de naamsbekendheid en merkvoorkeur kan een nieuwe, frisse uitstraling natuurlijk niet ontbreken. De merkbeleving moest zowel online als offline duidelijk naar voren worden gebracht. Daarom trokken onze specialisten alles uit de kast. Van een nieuw design op de website, tot compleet nieuw verpakkingsmateriaal.

Nieuwe verpakkingen

Met de komst van het nieuwe design heeft CyclOn afscheid genomen van de zilver metallic kleur. Alle producten hebben een rode CyclOn-kleur gekregen, waarmee we het oude en vertrouwde gevoel naar voren brengen. Een ander belangrijk aspect dat terugkomt op de verpakkingen is het 3-stappenplan van CyclOn. Dit heeft als doel het verzorgen van een fiets verrassend simpel te houden. Om dit naar voren te brengen heeft elke stap, naast een eigen nummer, ook een eigen kleur gekregen. Zo wordt de gehele lijn gepresenteerd als een echte productfamilie, met haar eigen hoofdcategorieën. Bovendien is onze visual designer Fleur aan de slag gegaan met een groen label om de nadruk te leggen op duurzaamheid. “Zowel de kleur als de typografie geven een ‘eco friendly’ gevoel. Dit wordt ondersteund door de fiets en het groene blad”, aldus Fleur. Tot slot sluit het logo af met een tagline waarbij de Nederlandse kwaliteit wordt uitgelicht: “made by the Dutch”.

“Dankzij Moddit is onze toekomst- bestendigheid verzekerd en kunnen we internationaal verder bouwen aan het merk CyclOn.”

Paul Boers Eigenaar CyclOn
CyclOn mobiel

Een gloednieuwe website

Om de website toekomstbestendig te maken voor zowel de internationale consument als de zakelijke markt, zijn we aan de slag gegaan met een maatwerk e-commerce oplossing in Laravel. Daarbij was het van groot belang om de consument goed te kunnen bedienen, zonder daarmee de zakelijke markt in de wielen te rijden. Want óók deze markt is zeer belangrijk voor CyclOn. Daarom is er veel aandacht besteed aan productpresentatie, wat voor alle doelgroepen relevant is. Ook de zoekfunctie op de website is geoptimaliseerd. Deze toont zowel producten als andere pagina’s, waardoor er voor elke doelgroep relevante content wordt geserveerd.

Daarnaast ontwikkelden we voor de consument een store locator, zodat zij altijd producten kunnen kopen bij hem/haar in de buurt. Om ervoor te zorgen dat deze voorraden niet opraken, integreerden we een speciale bestellijst voor de zakelijke markt. En niet te vergeten; we zorgden ervoor dat de website beschikbaar is in meerdere talen.

CyclOn mobiel

Succesvolle SEO-migratie

Vanwege de internationale ambities van CyclOn was het niet langer mogelijk om het domein cyclon.nl te behouden. Daarom hebben onze specialisten geadviseerd om over te stappen naar een .com-domein, met Engels als standaardtaal en subfolders in de Nederlandse, Duitse en Franse taal. Ondanks dat er bij een migratie het risico bestaat dat organisch verkeer verloren gaat, hebben we samen met de klant toch de afweging gemaakt om over te stappen naar cyclonbikecare.com. Waarom? Omdat het kortetermijnverlies niet opwoog tegen de lange termijn bedrijfsdoelstellingen. Bovendien hadden wij al het vertrouwen dat het niet lang zou duren totdat het verkeer weer op het oude niveau zou zijn. En dat bleek te kloppen! Doordat we vanaf het begin de website nauwlettend in de gaten hielden, kunnen we zeggen dat we, ondanks een lagere marktvraag en zoekvolumes, na bijna een jaar boven het niveau van de oude website zitten. Het is dus zeker een zeer succesvolle SEO-migratie geweest.

Ook internationaal scoren met jouw bedrijf?

Wil je, net als CyclOn, ook aan de slag met het optimaliseren van de naamsbekendheid en merkvoorkeur in Europa? En is jouw bedrijf ook toe aan een nieuwe uitstraling, zowel online als offline? Onze specialisten gaan graag aan de slag met een totaaloplossing die past bij jouw bedrijf. Neem direct contact met ons op!


Benieuwd naar meer?

Contact met ons opnemen
Sjoerd van der Hulst
Sjoerd van der Hulst Mede-eigenaar
Simon Hogenkamp
Simon Hogenkamp Mede-eigenaar
Gert-Jan Bosman
Gert-Jan Bosman Digital marketing
Moddit Instagram Swipe up verdwenen Laurens website live
Vraag vrijblijvend een expert review aan!
Heb jij het idee dat het online scoringsvermogen van jouw bedrijf beter kan? Vraag een audit aan!
Vraag een expert review aan