Conversie optimalisatie

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig

Niets zo vervelend voor een bezoeker als een website die niet logisch werkt. Zo moet het voor de bezoeker duidelijk zijn waar hij naartoe kan (een heldere navigatiestructuur), moet de website overzichtelijk zijn en makkelijk te gebruiken. Gebruiksvriendelijke en eenvoudige websites leveren vaak meer en betere conversies op. Om de website te optimaliseren maken wij gebruik van inzichten, verkregen uit diverse analyses. Conversie optimalisatie kan nuttig zijn bij elk type website. Niet alleen bij webshops, maar ook voor B2B dienstverlening om in contact te komen met de doelgroep.

 

Conversie optimalisatie tools.

Slimme inzet van conversie optimalisatie tools voor meer aanvragen.

Analysetools voor bezoekersgedrag

Meten is weten! Voor het analyseren van het bezoekersgedrag maken we gebruik van diverse analysetools, zoals Google Analytics en HotJar. Zo kunnen we zien welke stappen op de website vlekkeloos verlopen en waar bezoekers wat meer moeite mee te lijken hebben (of de website verlaten). We zien welke delen van de website het best bekeken zijn en waar het meest op geklikt is. Ook zien we welke subpagina’s goed of juist heel slecht bezocht worden en we bekijken natuurlijk of en hoe bezoekers tot conversie overgaan.

Voorbeeld van conversie optimalisatie door Moddit

Een klant van ons verkoopt horeca interieur. Via de website konden bezoekers een offerte aanvragen door contactgegevens in te voeren. We hebben het bestelproces en proces van offerte aanvragen geanalyseerd en zagen dat 50% van de bezoekers afhaakte bij het invullen van het contactformulier. Dat is een best groot percentage, zeker omdat we zagen dat veel van die bezoekers oprecht interesse hadden in de producten (ze hadden op de website al veel producten in hun ‘winkelwagentje’ en hoefden alleen nog maar te bestellen). In zo’n geval zou het kunnen dat het formulier te veel gegevens vraagt, waar een bezoeker geen tijd voor heeft of wil nemen. We hebben het contactformulier dus aangepast, zodat het een stuk eenvoudiger en gebruiksvriendelijker is. Na het optimaliseren van het contactformulier is het bouncepercentage van 50% naar 25% gegaan! Dit leverde onze klant niet alleen tevreden website bezoekers op, maar ook veel meer omzet!

Uitleg over de conversie optimalisatie tool Hotjar (Engelstalig)

Inzichten voor conversie optimalisatie

De marketeers van Moddit analyseren het gedrag van de bezoekers op jouw website. Met continu nieuwe inzichten kunnen wij jouw website of webshop verbeteren. Aanpassingen kunnen bijvoorbeeld zijn het effectiever maken van een call-to-action (CTA), een gebruiksvriendelijker invulformulier of een duidelijke structuur. Het is een doorlopend proces: er zijn continu nieuwe inzichten en dus ook ruimte voor verbeteringen.

Sjoerd van der Hulst

Ook aan de slag met conversie optimalisatie?

Wil je ook aan de slag met conversie optimalisatie voor jouw website? De online marketeers van Moddit helpen je graag.

Neem contact op

Onze conversie optimalisatie klanten

Voor onder andere deze klanten zijn wij dagelijks bezig met conversie optimalisatie.

Meer informatie over conversie optimalisatie?

Wil jij conversie optimalisatie succesvol inzetten om doelen te bereiken? Dan helpen we jou daar graag bij! Geef je contactgegevens door en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ook het verschil maken?

Anderen bekeken ook: SEO, SEA, Facebook adverteren, E-mailmarketing

Samen het verschil maken?

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×