Mobielvriendelijke websites hoger in Google

Google plaatst alle mobielvriendelijke websites automatisch hoger in de zoeklijsten. Websites met enkel een desktopweergave zullen vanaf nu een stuk lager in de zoekresultaten te vinden zijn. Dat is goed nieuws! Moddit kan uw website namelijk eenvoudig mobielvriendelijk maken waardoor uw website dus hoger in Google komt te staan. Een mooie kans dus om voor te lopen op uw concurrenten door uw website een frisse update te geven!

Verandering in het zoekalgoritme

Google heeft deze verandering in het zoekalgoritme al eerder aangekondigd, en inmiddels is het wereldwijd ingevoerd. Naar verwachting zal deze verandering een zeer grote impact hebben op de zoekresultaten van (smart-)phones en op het verkeer naar de websites die niet geoptimaliseerd zijn voor een mobiele telefoon. De verandering geldt echter (nog) niet voor zoekresultaten op pc’s en tablets. We verwachten dat dit slechts een kwestie van tijd is, aangezien mobiel steeds belangrijker wordt. Naast de vindbaarheid is het voor bezoekers natuurlijk ook veel prettiger om een mobielvriendelijke website te bezoeken. Gebruikerservaring en een eenvoudige navigatie zijn essentieel voor de kans op een conversie.

Alleen impact op de tien getoonde linkjes

Google toont al langer of een website geschikt is om te bekijken op een mobiele telefoon, maar nam dit keurmerk tot dusver nog niet mee in de positionering van de zoekresultaten. De wijziging heeft bovendien alleen impact op de tien getoonde linkjes in de mobiele zoekresultaten. Lokale resultaten, video’s en nieuws kunnen nog steeds doorverwijzen naar de desktopsites.

Stimuleren van mobielvriendelijke websites

Met deze verandering wil Google de ontwikkelaars van websites stimuleren om hun websites zo mobielvriendelijk mogelijk te maken. Verder is er een pagina in het leven geroepen waar men kan controleren of websites voldoen aan de eisen van Google om hoger in zoekmachines te komen. Kijk hier hoe mobielvriendelijk uw website is of neem vrijblijvend contact op. Niet vriendelijk genoeg? Onderneem de stap om beter zichtbaar te zijn voor uw (mobiele) publiek!
#update: De verandering geldt inmiddels voor alle resultaten (ook op desktop)

Samen het verschil maken?

0548 612 805

hallo@moddit.nl

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×