Open/close menu Menu

SEO zoekmachine optimalisatie

Met SEO (Search Engine Optimization) zorg je ervoor dat jouw website of webshop beter gevonden wordt in zoekmachines. Door jouw website technisch zoekmachinevriendelijk in te richten, relevante content te presenteren en autoriteit op te bouwen, zorgen we voor een betere organische vindbaarheid. We zorgen ervoor dat jouw website op de juiste plek én met de juiste boodschap zichtbaar is in de verschillende fases van de customer journey. Hiermee zorgen we voor relevante bezoekers en conversies, en uiteindelijk online groei!

Wat is SEO?

SEO, ofwel zoekmachine optimalisatie, is het totaal aan activiteiten die ervoor zorgen dat jouw website zo goed mogelijk scoort op relevante zoekwoorden in de organische zoekresultaten in zoekmachines.

Omdat SEO de afgelopen jaren zo uitgebreid is geworden en er zoveel ranking factoren zijn bijgekomen, verdelen we het onder in drie pijlers, namelijk:

  • Techniek
  • Content
  • Autoriteit

Door SEO mee te nemen in jouw digital marketingstrategie, doen we er continu alles aan om je doelgroep te bereiken. Factoren die bepalend zijn voor je positie in zoekmachines zijn onder andere websitesnelheid, de interne linkstructuur en gebruiksvriendelijkheid (UX).

Waarom SEO?

Als je online wilt scoren, is SEO onmisbaar in je digital marketingstrategie. Hieronder zie je waarom:

95% start de customer journey in een zoekmachine
Klikken uit de organische resultaten zijn gratis!
Organisch is een van de grootste bronnen van verkeer en conversies
Mensen hebben meer vertrouwen in organische zoekresultaten
Organisch verkeer converteert vaak beter dan verkeer uit bijvoorbeeld Google Ads of social media
SEO is een duurzame oplossing, geschikt voor de lange termijn
Jordy van Moddit

Technische SEO, Local SEO, Amazon SEO, Linkbuilding en meer

SEO is een verzamelterm, maar het specialisme is de afgelopen jaren zo breed geworden dat je dit niet samen kan vatten in een paar zinnen. Zo zijn er allemaal aspecten en specialismen zoals technische SEO, Local SEO, Amazon SEO en linkbuilding. Hoe SEO jou kan helpen, hangt af van jouw doelgroep en vraagstukken.

Wil je lokaal een betere vindbaarheid om meer bezoekers te trekken naar je showroom, dan is Local SEO belangrijk in jouw strategie. Wil je meer verkopen via Amazon? Dan is Amazon SEO een essentieel onderdeel in de SEO-strategie. Heeft je website weinig relevante content, dan is het belangrijk om met copywriting aan de slag te gaan. Is er al veel relevante content, maar weinig autoriteit? Dan gaan we werken aan het vergroten van de autoriteit middels linkbuilding.

 

Hoe wij werken

Om tot een goede SEO strategie te komen kijken we samen met jou naar de doelgroep, doelstellingen en hoe we SEO het beste in kunnen zetten.

1. Zoekwoordanalyse

We starten met een zoekwoordanalyse om in kaart te brengen wat het zoekgedrag is van de doelgroep. We analyseren en segmenteren de zoekwoorden waarbij we onder andere kijken naar de verschillende zoekintenties en concurrentie. We gebruiken verschillende tools om een goed beeld te krijgen van het zoekgedrag.

2. Analyse & strategie

Wij analyseren het zoekgedrag van de doelgroep en jouw website op de relevante factoren om tot een succesvolle SEO strategie te komen. In de strategie formuleren we concrete actiepunten die we samen op kunnen pakken om online te scoren!

3. Implementatie & optimalisatie

We gaan vervolgens aan de slag met de implementatie en de uitvoer van alle actiepunten uit de SEO strategie. Na implementatie gaan we evalueren en optimaliseren om toekomstige actiepunten te bepalen. We houden hierdoor een agile SEO strategie waarbij we continu bij kunnen sturen op nieuwe ontwikkelingen.


Hulp nodig? Wij helpen je graag!

Neem contact op!
Wout Hegeman
Wout Hegeman Digital marketing | SEO
Daan Timmer
Daan Timmer Digital marketing | SEO
Sjoerd van der Hulst
Sjoerd van der Hulst Mede-eigenaar
Moddit Instagram Swipe up verdwenen Laurens website live
Vraag vrijblijvend een expert review aan!
Heb jij het idee dat het online scoringsvermogen van jouw bedrijf beter kan? Vraag een audit aan!
Vraag een expert review aan