Open/close menu Menu

Zo ziet een stage bij Moddit eruit

Michelle Kapteyn
Geschreven door: Michelle Kapteyn
Laatst bijgewerkt: 20 juli 2021 Leestijd: 3 min

Moddit biedt studenten regelmatig een stageplek aan op verschillende afdelingen, waaronder online marketing. In deze stage leer je alle in en outs over het vak. Van het bedenken van een social media strategie tot het maken van campagnes en het schrijven van blogs. In deze blog vertelt stagiaire Anouk je over haar stage bij Moddit.

Stage Stage bij Moddit

Moddit Academy

Je start je stage met de Moddit Academy, dé academie die jou in vijf weken klaarstoomt als allround online marketeer. De eerste vijf weken van de Academy zijn opgedeeld in thema’s. Elke week komt er een ander online marketing thema aan bod. Denk hierbij aan SEO, SEA, content, e-mailmarketing en social media. De week start altijd met een uitgebreide uitleg over het thema door de specialist van dat vakgebied. Om je meer kennis te laten maken met dat specialisme en ermee te oefenen, krijg je als stagiair een aantal opdrachten waar je die week mee aan de slag kunt. Als afsluiter worden de opdrachten besproken en geven de specialisten je tips mee die in het vervolg van je stage en de rest van je online marketing carrière goed van pas komen.

Stage Moddit

Week 1: introductie en basics online marketing

De eerste week stond in het teken van kennismaken met Moddit en online marketing. Manager van het online marketing team Sjoerd legde ons, de stagiairs, de basics van online marketing en de algemene werkwijze binnen het team uit. Daarnaast hebben wij kennis gemaakt met de Digitale Werkplaats van Google. Hier konden wij de eerste week dan ook meteen mee starten! De Digitale Werkplaats van Google geeft uitleg over verschillende onderdelen binnen online marketing. Deze module was erg handig om te volgen omdat je basiskennis van de thema’s opdoet, voordat je de uitleg van de specialist krijgt. Daarnaast kun je na het afronden van de Digitale Werkplaats een certificaat behalen. Die heb je dus al mooi binnen na je eerste stageweek!

Week 2: SEO

In week twee maakten wij kennis met SEO. SEO-specialist Wout vertelde ons aan de hand van een presentatie alles over zijn werkzaamheden binnen Moddit. Hij gaf uitgebreid uitleg over SEO, waarna we met de opdracht aan de slag konden. Dit was onder andere het doen van een zoekwoordenonderzoek en op basis van redirects actiepunten voor de SEO-optimalisatie omschrijven.

Stage Moddit

Week 3: SEA

Na het thema SEO, kwam nu SEA aan bod. SEA-specialist Lynet liet ons zien hoe je een Google Ads-account inricht. De opdracht die daarop volgde was dan ook om een Ads-account in te richten, aan de hand van een zelf uitgevoerd zoekwoordenonderzoek. Erg leerzaam omdat je het account van begin tot eind helemaal zelf in moest richten. Daarnaast erg handig omdat je zo ook weet hoe andere Ads-accounts binnen Moddit zijn ingericht en welke instellingen hierbij worden gebruikt.

Week 4: content

Van content specialist Judith kregen wij een content clinic. De clinic ging onder andere over veel gemaakte spelfouten. Daarnaast gaf ze tips voor het schrijven van een tekst die ervoor zorgt dat je beter vindbaar  bent op Google. Na de clinic kregen wij twee weekopdrachten. De eerste opdracht was het schrijven van een creatieve blog. Dit was een erg leuke opdracht, omdat je helemaal vrij was in het kiezen van een onderwerp en de inhoud. Je kon hier dus helemaal je creativiteit in kwijt! Leuk feitje: sommige blogs werden ook daadwerkelijk geplaatst! De tweede opdracht was wat technischer, namelijk een SEO-tekst schrijven waarbij het onderwerp al vast stond. Dit was vooral erg leerzaam omdat je hier de tips van de clinic over SEO-teksten toe kon passen.

Stage Moddit

Week 5: social media

En toen zaten we alweer in week 5. De week waarin social media specialist Judith ons een social media training gaf. Eerst legde ze ons uit waar verschillende social mediakanalen voor ingezet worden en wat de strategie hierachter is. Hierna kregen wij uitleg over adverteren via Facebook, Instagram, LinkedIn en tegenwoordig ook Pinterest. Het was dan ook een van de opdrachten om een Facebook-advertentie te maken. Een leuke, creatieve opdracht waarbij je zelf een tekst mocht schrijven bij een aangeleverde foto.

Tussendoor

Tussen de opdrachten die je vanuit de thema’s uitvoert, kun je ook kleine opdrachten krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld eens mee gaan op klantenbezoek of wordt je gevraagd om een social media bericht te schrijven en plaatsen. Het is dus niet zo dat je pas in week 5 voor het eerst iets met social media mag doen, maar de uitleg volgt wel in die week.

Stage
Stage
Stage
Stage

Dus..

De Moddit Academy is een fijne manier om kennis te maken met online marketing, Moddit en de werkwijze binnen Moddit. Vanuit school ken je de theorie, maar dit heb je vaak nog niet toe kunnen passen in de praktijk. De Moddit Academy is een leuke en leerzame manier om hier de eerste stap in te zetten!  

Wil jij ook stage lopen bij Moddit? Neem contact op! Wie weet schrijf jij de volgende blog ;).

Moddit Instagram Swipe up verdwenen Laurens website live
Vraag vrijblijvend een expert review aan!
Heb jij het idee dat het online scoringsvermogen van jouw bedrijf beter kan? Vraag een audit aan!
Vraag een expert review aan