Online marketing

WhatsApp zakelijk gebruiken

9 nov 2017 4 min. leestijd WhatsApp zakelijk gebruiken

Steeds meer bedrijven zetten social media kanalen in voor hun klantenservice. Twitter en Facebook zijn bekende media die daarvoor worden gebruikt. Een nadeel van deze kanalen is echter wel dat deze allemaal publiekelijk zijn. WhatsApp maakt persoonlijk 1-op-1 contact met de (potentiële) klant mogelijk. Het biedt een persoonlijke, informele en snelle manier van communiceren die je doelgroep dichter bij je organisatie brengt.

Zakelijk WhatsApp gebruiken

De kans is vrij klein dat je vandaag de dag iemand spreekt die WhatsApp niet kent of gebruikt. Volgens de laatste statistieken die WhatsApp deelde (februari 2016) was de app op 92% van de Nederlandse smartphones geïnstalleerd. Destijds maakten al 9,8 miljoen Nederlanders gebruik van WhatsApp, waarvan 7 miljoen zelfs dagelijks! Er zijn nog geen nieuwe cijfers gepubliceerd, maar de verwachting is dat het aantal gebruikers alleen maar is gegroeid in 2017. Zakelijk WhatsApp gebruiken is dus een logische stap voor bedrijven.

Voordelen zakelijk WhatsApp gebruiken

Dat WhatsApp een interessant platform is voor bedrijven zal vast geen verrassing meer voor je zijn. Het is laagdrempelig, snel en persoonlijk. Het geeft je de mogelijkheid om écht in gesprek te gaan met je klanten. Mensen zijn van WhatsApp gewend dat de communicatie snel gaat. Houd er daarom wel rekening mee dat jij als bedrijf ook snel moet reageren op je (potentiële) klanten.

  • Laagdrempelig
  • Snel
  • Persoonljk

Hoe het werkt

Ben je overtuigd en wil je WhatsApp ook zakelijk gaan gebruiken om in gesprek te komen met je doelgroep? Dan is het belangrijk dat je je (potentiële) klanten laat weten op welk nummer ze je kunnen bereiken. Het is nu ook mogelijk om via je website je (potentiële) klanten rechtstreeks een bericht te sturen naar je WhatsApp-account. Je reageert heel simpel en snel via de telefoon of via je computer met Web WhatsApp.

Meer dan alleen klantenservice

De kans is groot dat je bij zakelijk WhatsApp gebruik denkt aan en manier om je klantenservice uit te breiden. Dat is inderdaad één van de vele mogelijkheden waar je WhatsApp als bedrijf voor in kunt zetten. Maar heb je wel eens over andere mogelijkheden nagedacht? Heb je een kleding webshop? Dan is het geven stylingadvies via WhatsApp wellicht wel een leuke optie voor jou. Een andere leuke optie is om WhatsApp in te zetten tijdens de nazorg-fase.

De toekomst van WhatsApp voor bedrijven

WhatsApp ziet zelf ook dat steeds meer bedrijven het kanaal inzetten en speelt hier slim op in. Momenteel wordt er een nieuwe versie van de populaire app getest: WhatsApp Business. De zakelijke klanten krijgen een eigen app, zodat je het naast je persoonlijke WhatsApp omgeving kunt gebruiken (zo kun je zakelijk en privé gescheiden houden). De app gaat ondersteuning bieden voor vaste nummers. Als zakelijke gebruiker krijg je bovendien andere profielopties, zoals een beschrijving van je bedrijf en een link naar je website. Ook handig: er is een automatische melding mogelijk bij afwezigheid.

Zet jij WhatsApp al zakelijk in?

Wil jij WhatsApp zakelijk gaan inzetten, maar weet je nog niet precies hoe? Of wil je rechtstreeks vanaf je website bereikbaar zijn? Wij gaan graag met je in gesprek om te bepalen hoe jouw bedrijf WhatsApp het beste kan inzetten.

Meer weten? Neem contact op met de auteur:

WhatsApp zakelijk gebruiken -

-

Samen het verschil maken?

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×