Online marketing

WhatsApp Business nu beschikbaar in Nederland

31 jan 2018 2 min. leestijd WhatsApp Business nu beschikbaar in Nederland

Sinds afgelopen maandag is WhatsApp business beschikbaar voor iedereen in Nederland. Wij schreven eerder al over hoe bedrijven WhatsApp zakelijk kunnen gebruiken. Met de komst van de zakelijke variant van de populaire app ontstaan er nog meer mogelijkheden voor bedrijven.

Functies en mogelijkheden WhatsApp Business

WhatsApp Business is ontwikkeld voor mkb-bedrijven en beschikt over een aantal interessante functies die niet beschikbaar zijn voor de persoonlijke variant van de populaire chat-app. Zo is het, naast het koppelen van een mobiel nummer, ook mogelijk om een vast nummer te koppelen. Let op: het is niet mogelijk om hetzelfde nummer te gebruiken voor de persoonlijke en zakelijke variant. Wat wel mogelijk is, is het migreren van al je contacten en gesprekken, zodat je je geschiedenis uit de persoonlijke WhatsApp mee kunt nemen naar de zakelijke variant ervan.

Zakelijk profiel WhatsApp Business

Op WhatsApp Business is het mogelijk om een automatisch antwoord op berichten in te stellen. Dit werkt zoals je het gewend bent van standaard antwoorden: iemand stuurt een berichtje en er wordt een kant-en-klaar berichtje teruggestuurd. In zo’n bericht kun je de persoon bedanken voor zijn bericht en laten weten dat je zo snel mogelijk antwoord zult geven. Het behoort daarnaast ook tot de mogelijkheden om een een afwezigheidsbericht in te stellen. Je kunt mensen op die manier direct laten weten wanneer ze een antwoord kunnen ontvangen.

Automatische antwoorden en afwezigheidsbericht WhatsApp Business

Met de komst van WhatsApp Business wordt het eenvoudiger om de app te gebruiken als alternatief voor traditionele klantenservice. Bedrijven kunnen hun accounts namelijk delen en verspreiden over meerdere medewerkers.

WhatsApp Business downloaden

WhatsApp for Business is sinds maandag 20 januari 2018 beschikbaar in de Google Play Store. De iOS-versie zal naar verwachting binnen enkele dagen volgen. De zakelijke app is al wel beschikbaar via de webapplicatie. iOS-gebruikers die WhatsApp Business nu al willen inzetten, kunnen daar in de tussentijd gebruik van maken.

Hulp nodig bij het instellen van WhatsApp Business

Gebruik jij WhatsApp momenteel al zakelijk en wil je overstappen op WhatsApp Business? Of wil je met de komst van de zakelijke variant van de app beginnen met deze vorm van klantenservice? Moddit helpt je graag!

Meer weten? Neem contact op met de auteur:

WhatsApp Business nu beschikbaar in Nederland -

-

Samen het verschil maken?

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×