Open/close menu Menu

Waarom zelf doen als AI het sneller en beter kan?

Daan Timmer
Geschreven door: Daan Timmer
Laatst bijgewerkt: 2 mei 2023 Leestijd: 3 min

In het Oosten van het land is men nog weleens geneigd eerst de kat uit de boom te kijken. Zonde! Want dat zou betekenen dat je de start van een heel nieuw tijdperk hebt gemist. Herken jij jezelf in de eerste zin of denk je nu zelfs: nieuw tijdperk?! Geen paniek, wij hebben de mogelijkheden op het gebied van Artificial Intelligence voor jou onderzocht en het is nog niet te laat om aan te haken. Dus laat die kat maar zitten en lees snel verder.

Een hartstikke handig hulpmiddel

In een eerdere blog over AI vroegen we ons af: Hebben we er met ChatGPT een nieuwe collega bij? Spoiler alert: een volwaardig teamlid kunnen we het niet noemen, maar dat onze werkwijze sinds AI nooit meer hetzelfde zal zijn, staat vast. Wij ervaren dat ChatGPT geen eindproduct is, maar wel een hartstikke handig hulpmiddel. Met verbijsterende mogelijkheden op het gebied van tekst, design, advertising en development is het met Moddit een match made in heaven.

Maar ook voor jou, werkzaam binnen e-commerce of recruitment, kan het verrassend effectief en efficiënt werken. Door slimme algoritmen gaan de processen veel sneller en nauwkeuriger, krijg je meer inzichten, verhoogt de productiviteit en neemt de kans op menselijke fouten af. Wij laten je zien dat het toepassen van AI eenvoudiger is dan je denkt, dat het je meer tijd en kosten gaat besparen dan je denkt én – daar had je misschien nog niet eens aan durven denken – dat het je omzet kan laten groeien!

Straks houd je nog tijd over!

Het biedt oneindig veel mogelijkheden. Binnen onze branche kan je het bijvoorbeeld inzetten voor het automatisch genereren van productomschrijvingen, visuele beelden, socialmediaposts of vacatureteksten, het vertalen van een volledige website, verwerken van (product)data, opmaken van advertentiemateriaal, opdoen van inspiratie, sorteren van cv’s of screenen van kandidaten, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Al deze tijdrovende of repetitieve (en vaak ook niet de meest favoriete) taken gooi je zo bij AI over de schutting en hoef je straks alleen nog maar even te checken. Pas maar op, straks houd je nog tijd over!

ChatGPT specialisten

Automatiseren kun je leren

Voor nu zoomen we in op het automatisch genereren van teksten met behulp van de (Hollanders opgelet) gratis tool ChatGPT. Log in en probeer het maar eens uit.

Zorg er wel voor dat je doelgericht vragen stelt.

Geef een nauwkeurige beschrijving van wat je verwacht
Stel een open en concrete vraag en leg de context ervan uit
Vermijd jargon en probeer afkortingen te beperken

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Je merkte het misschien al: het draait om de juiste instructies. Deze geef je door middel van een zogenoemde prompt: een zin of set individuele woorden waarmee de tool jouw input zo goed mogelijk kan analyseren en begrijpen. Hiervoor hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden, een prompt toolkit die wij hiervoor superhandig vinden is de Chrome extensie AIPRM. Deze geeft meer dan 1500 verschillende prompts.

Laat niks aan de interpretatie van ChatGPT over en formuleer je opdracht zo duidelijk mogelijk

Laura SEO specialist

Copy – Paste

AI kan je volledig naar je eigen hand zetten door zelf prompts te schrijven. Het kan nog wel even puzzelen zijn om echt de relevante informatie eruit te halen, daarom zijn wij voor je aan de slag gegaan. Schroom niet om onderstaande prompts letterlijk te kopiëren.

Voorbeeldprompt voor e-commerce

Ben je werkzaam binnen de e-commerce en wil je unieke productteksten die je SEO en de conversie van je webshop bevorderen? Dan helpen we dat je met deze prompt op weg:

Schrijf een producttekst van maximaal [kies het aantal woorden] woorden over een [kies je product], waarbij je gedetailleerd ingaat op de specificaties en de toepassing. Benoem minstens 5 voordelen. Gebruik tussenkopjes en verwerk relevante zoekwoorden in de tekst. Geef voorbeelden om de lezer te laten zien hoe [het betreffende product] in de praktijk het beste gebruikt kan worden. De tone of voice moet informatief en professioneel zijn. Gebruik geen onwaarheden en haal informatie enkel uit betrouwbare bronnen.

Voorbeeldprompt voor recruitment

Ben je werkzaam binnen recruitment en wil je unieke vacatureteksten die jouw ideale kandidaten aanspreken? Dan heb je vast wat aan deze prompt:

Schrijf een vacaturetekst van maximaal [kies het aantal woorden] woorden voor de functie van [kies de functie]. Vertel welke ervaring en persoonlijke kwaliteiten er nodig zijn en verwerk in de tekst welke uitdagingen er geboden worden. Geef een opsomming van de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden binnen deze functie. Benadruk de goede arbeidsvoorwaarden en gezellige werksfeer. De tone of voice moet informeel en toegankelijk zijn. Geef mij daarbij 5 tips om deze vacature op een originele wijze te promoten.

Een beetje van ChatGPT en een beetje van jezelf

Als het goed is ben je inmiddels lekker aan het experimenteren en je aan het verwonderen over de uitkomsten. De output lijkt vaak op het eerste oog goed, maar blijf scherp en vergeet niet: er zit nog altijd een robot zonder eigen bewustzijn achter de knoppen, dus check als het kan de uitkomst zelf nog even op fouten en (on)waarheden. Speel vervolgens met de output:

  • Laat delen van de tekst herschrijven
  • Filter wat je niet of juist wel nodig hebt
  • Vraag door op belangrijke onderwerpen
  • Gebruik andere bewoording / synoniemen
  • Verrijk zo nodig zelf de output

AI wordt slimmer en slimmer

Nu je eenmaal in het nieuwe tijdperk bent gestapt, moet je bijblijven. De ontwikkelingen volgen zich nu namelijk in een razend tempo op en maken AI slimmer en slimmer, lees: leuker en handiger. Momenteel wordt er bijvoorbeeld voor ChatGPT aan plug-ins voor informatie uit externe diensten gewerkt, zodat hij dingen buiten zijn eigen database kan opzoeken. Ben je al helemaal in de ban geraakt en wil je AI integreren binnen je werkzaamheden?


Neem contact met ons op

Wij helpen je graag!
Daan Timmer
Daan Timmer Digital marketing | SEO
Wout Hegeman
Wout Hegeman Digital marketing | SEO
Sjoerd van der Hulst
Sjoerd van der Hulst Mede-eigenaar

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze Moddit Mail!

Moddit Instagram Swipe up verdwenen Laurens website live
Vraag vrijblijvend een expert review aan!
Heb jij het idee dat het online scoringsvermogen van jouw bedrijf beter kan? Vraag een audit aan!
Vraag een expert review aan