Blogs

Op zoek naar de mooiste foto’s in New York!

27 sep 2018 2 min. leestijd Brian van Rhee

De zomervakantie van 2018 heb ik anders besteed dan ik normaal zou doen. Uitrusten in de zon naast het zwembad was er dit jaar niet bij. Ik ben in mijn eentje naar New York afgereisd en heb in deze bruisende wereldstad ontzettend veel inspiratie opgedaan!

Een waanzinnige view over New York

Een bruisende metropool met twee kanten

Een week lang genieten van een bruisende metropool die zoveel te bieden heeft. New York heeft 2 kanten: natuurlijk heb je de drukte die iedereen verwacht bij zo’n grote stad. Maar aan de andere kant heeft New York een hele relaxte sfeer. Op het moment dat je één van de vele parken binnenloopt, vergeet je alle drukte om je heen. Als je alleen in zo’n wereldstad bent, maak je veel contact met mensen. Op deze manier kom je achter de meest bijzondere plekken, zonder dat er horden toeristen op dezelfde spot zijn.

Fotograferen met een iPhone

Fotograferen vind ik ontzettend leuk en wilde ook zeker de bijzondere plekken in New York vastleggen. Voordat ik op reis ging twijfelde ik enorm of ik mijn professionele camera mee zou nemen. Elke dag met zo’n groot object lopen leek me niet zo handig. Tegenwoordig hebben mobiele telefoons een camera met vergelijkbare kwaliteit als professionele camera’s. Vandaar dat ik besloot om alle foto’s te maken met mijn gloednieuwe iPhone. 

The statue of liberty

Vormgeving en fotografie

Bij Moddit houd ik me dagelijks bezig met het vormgeven van verschillende uitingen. Hierbij probeer ik altijd op zoek te gaan naar een ander beeld dan wat al gemaakt is. Bij fotografie is dit precies hetzelfde. 

In New York zie je bij elke hotspot mensen selfies en standaard foto’s maken. Dit wilde ik niet. Ik wilde dat ene plaatje, datzelfde moment net anders fotograferen dan dat al duizend keer is gedaan door anderen. Uit de dagelijkse bezigheden haal ik inspiratie om anderen te inspireren.

Inspiratie voor mijn werk

In zo’n stad als New York doe je de hele dag door verschillende indrukken op. Van drukke winkelstraten die gevuld zijn met mensen die uit alle hoeken van de wereld komen tot toffe streetart en lekkere eettentjes. Of ik het nou wil of niet: tijdens zo’n vakantie doe ik veel inspiratie op. Na een vakantie heb ik dan ook altijd veel zin om weer aan de slag te gaan, om alle nieuwe indrukken te verwerken in mijn eigen werk!

Meer weten? Neem contact op met de auteur:

Brian van Rhee - Graphic designer

0548612805 - brian@moddit.nl

Lees ook deze blogs

Gerelateerde blogs

Samen het verschil maken?

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×