Blogs

Moddit valt in de prijzen met innovatief webdesign voor Safretti

17 jun 2021 4 min. leestijd Els de Witte

We ontkurken nog net geen fles champagne, maar het is zeker weer een goede reden voor taart. Voor de website Safretti ontvingen we van de online wedstrijdorganisatie Awwwards het certificaat Honorable Mention en vervolgens onderscheidden ze ons met de Mobile Excellence Badge. En dat is niet het enige professionele platform dat onze unieke webdesign en -ontwikkeling voor deze klant opmerkt. Met trots mogen we ook het certificaat STAR, uitgereikt door CSS Winner, aan onze prijzenkast toevoegen.

Nieuwe website met high-end uitstraling

De haardenverkoper Safretti nam, vanuit onze samenwerking met strategie en designbureau BJVH, begin dit jaar contact met ons op. De hulpvraag was een nieuwe website die hun beide haardsoorten Bio-ethanol en Magic Fire, die tot dan toe op twee aparte websites stonden, samen presenteert. De website moest een high-end uitstraling krijgen, aansluitend op de exclusieve designs van hun sfeerhaarden. Met het volste vertrouwen in onze specialisten gaf Safretti Moddit volledig de vrije hand. In deze blog vertelt designer Brian hoe hij de grafische vormgeving aanpakte, developer Sean licht toe hoe de innovatieve ideeën op het technische gebied zijn doorgevoerd.

Focus op beeld en beleving

De vrouw die op de homepage het beeld in komt lopen en met haar hand door de vlammen ‘aait’, trekt direct de aandacht. Waar de website eerst voornamelijk contentblokken met veel tekst en weinig producten toonde, is het nu beeld dat de boventoon voert. “Bij deze klant hebben we de focus verlegd van tekst naar beeld, om zo direct de sfeer van het product neer te zetten”, vertelt Brian, “toen ik de bewegende beelden zag van de Magic fire, de haard met waterdampstof waar licht op schijnt, wist ik meteen: dit is de opener.”

Brian blikt terug op het proces: “We begonnen met een logische indeling: een vast menu en een tweedeling op de homepage waarbij we de twee verschillende soorten haarden die ze verkopen direct uitlichten. Vanuit daar voerden we de aangescherpte huisstijl door en verbeterden we de beleving op alle pagina’s.” Hiervoor zijn, in nauwe samenwerking met developer Sean, gerichte toepassingen aangebracht; zoals de verspringende contentblokken die bovenin de productpagina’s weer samenkomen.

Technische innovaties

Safretti blinkt uit in de strakke vormgeving en vloeiende bewegingen die een exclusieve sfeer creëren. Sean geeft aan dat dit een resultaat is van een goede afstemming tussen techniek en vormgeving: “Design zette de sfeer neer en die ideeën hebben wij doorgetrokken in de animaties op de website.” Voor de soepele paginatransities is gebruik gemaakt van Barba.js. Met het animatieplatform GSAP (GreenSock Animation Platform) is het logo als laadelement toegepast en zijn scrollsnelheden ingesteld.

“De website hebben we met ons eigen thema “Blue” vanaf de grond opgebouwd”, gaat Sean verder, “zo waarborgen we de code en zorgen we voor een snelle website met optimale ondersteuning en performance.” Alle sites van Moddit zijn responsive, voor een optimaal gebruikersgemak op alle devices paste Sean ook bij Safretti innoverende technieken toe. De pagina’s zijn met een content-builder ingericht waarmee de klant zelf de site zelf ook kan beheren. Ten slotte zorgde hij voor een migratie waarmee er op één website keuze is uit verschillende talen. 

Bekroning op het werk

Nieuwsgierig naar de beoordeling stuurde Moddit de website van Safretti in bij Awwwards. De hoopvolle verwachtingen werden enkele weken later zeer positief beantwoord. De vakjury geeft websites een score tussen 0 en 100 in de categorieën design, usability, creativity en content. Het innovatieve en stijlvolle webdesign van Safretti viel bij hen duidelijk in de smaak en mocht rekenen op een gemiddelde van 77 punten. Bekijk hier de volledige score.

Bij CSS Winner, een platform dat innovatieve websites, designers, developers en agencies beoordeelt en promoot, letten ze met name op de categorieën design, usability, functionality en content. Hierop scoorde Safretti gemiddeld een 7,5, wat ze beoordelen als ‘exceptional website’ en belonen met het certificaat STAR. We zijn trots op het resultaat, de klant is meer dan tevreden en de positieve beoordelingen zijn een mooie bekroning op ons werk, én zeker ook een goede motivatie om te blijven scoren. 

Meer weten? Neem contact op met de auteur:

Els de Witte

Els de Witte - Content specialist

0548 612 805 - els@moddit.nl

Samen het verschil maken?

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×