Blogs

Laat je inspireren!

20 sep 2019 5 min. leestijd Judith van Soest

Nieuwe inspiratie is altijd leuk, maar het geeft vooral een positieve boost voor het ontwikkelen van creatieve ideeën! Dat is dan ook een van de redenen dat wij regelmatig in teams bij elkaar komen om kennis en leuke ideeën uit te wisselen. Voor onszelf, maar vooral ook voor onze klanten. Dit keer prikkelden de online marketeers elkaar tijdens de inspiratiesessie.

Inspirerende sessie

In de interessante avondmeeting bespraken we onder andere updates als Google Optimize, Facebook Instant Experience en de nieuwe muziekfunctie in Instagram Stories. Maar ook inspirerende werkwijzen en methoden kwamen aan bod. Hieronder lees je een korte samenvatting.

Strategie

Daar waar het allemaal mee begint: strategie. Zonder een duidelijke strategie weet je niet wat je doelen zijn en kun je deze dus ook niet behalen. Gerben trapte de sessie af met een interessant verhaal over de Blue Ocean Strategy. Deze strategische denkwijze kan je bedrijf nieuwe inzichten brengen. Vanuit deze denkwijze kijk je namelijk niet of nauwelijks naar concurrentie, maar vooral naar je eigen kansen. En die kunnen zich ook buiten je huidige focusgebied bevinden. Een interessante eyeopener om op een andere manier naar een merk of bedrijf te kijken!

Testen en meten

Google Optimize

Als je je strategie eenmaal hebt uitgewerkt, doelen hebt bepaald en onlinemarketingtools hebt ingezet, dan betekent het niet dat je klaar bent. In tegendeel: nu gaat het juist beginnen! Door continu te monitoren, te meten en te testen proberen we altijd het online resultaat te verbeteren. Sebastiaan dook voor de inspiratiesessie in de A/B-testing tool van Google: Optimize. Met Google Optimize creëer je eenvoudig een tweede versie van je website, waarin je bepaalde elementen en indelingen kunt aanpassen. Zo kun je testen welke teksten, kleuren en buttons beter werken zónder aan je website te sleutelen. Handig!

Conversiepercentage versus conversiestappen meten

Meten is weten! Dus we keken met elkaar naar een werkwijze om de conversies nog beter te meten. Het is belangrijk om niet alleen het conversiepercentage te ontdekken, maar om ook de conversiestappen te meten. In de verschillende stappen kun je namelijk precies zien waar jouw bezoekers afhaken en waar je je op moet focussen om die conversie te verhogen. Deze stappen volgen we al in het e-commerceproces, maar ook bij leadgeneratie kan dit een goede aanvulling zijn. Wordt vervolgd!

Social media 

Social media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en de ontwikkelingen gaan ontzettend snel. Deze konden we dan ook niet onbesproken laten tijdens de inspiratiesessie.

Facebook Instant Experience

Judith liet een van de nieuwste ontwikkelingen van Facebook Advertising zien, de Instant Experience. Met de Instant Experience kun je een visuele, schermvullende en interactieve advertentie weergeven in het nieuwsoverzicht. Hiermee trek je de aandacht van de klant. Een groot voordeel is dat de advertentie supersnel wordt ingeladen en je meerdere conversieknoppen kunt toevoegen. En je kunt ook nog eens door de dynamische advertentie heen swipen. Oftewel, een handige én leuke tool om te gebruiken voor je bedrijf!

Voorbeeld Instant Experience

 

Instagram stories & muziek

Ook Instagram blijft zich ontwikkelen! Lisette showde de laatste update: vanaf 6 september is het namelijk mogelijk om muziek toe te voegen aan je Instagram Story! In sommige landen kon dit al, maar in Nederland was het lange tijd nog niet mogelijk. Nu kunnen we dus ook in Nederland een swingende story plaatsen, zelfs inclusief songtekst. Leuk om in te zetten bij speciale acties of bijvoorbeeld met de feestdagen ☺. Minpuntje: deze functie is op dit moment nog niet beschikbaar voor bedrijfsaccounts.

Meer inspiratie?

Wil jij ook geïnspireerd worden door onze specialisten of ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Neem gerust eens contact op met onze online marketeers, zij vertellen je er graag alles over!

Meer weten? Neem contact op met de auteur:

Judith van Soest - Content specialist

0548 612 805 - judithvansoest@moddit.nl

Samen het verschil maken?

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×