Blogs

Google Maps voor social media?

30 mei 2018 3 min. leestijd Google Maps voor social media?

Als je de route naar het huis van een oude vriend niet precies weet, zet je Google Maps aan. Door de duidelijke aanwijzingen ben je er zo. Maar hoe vind je nou je weg in de online wereld van social media? Is hier ook een tool voor? Helaas. Social media is soms best lastig, maar biedt veel kansen voor een bedrijf. Ik vertel je er graag meer over in deze blog!

Social media, wat kun je er eigenlijk mee?

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen te maken met social media. Als bedrijf kun je natuurlijk niet achterblijven en maak je accounts aan op de verschillende platformen. Maar wat kun je eigenlijk bereiken met social media? Een enorm netwerk bouwen, adverteren, meer leads creëren en werken aan je naamsbekendheid zijn een aantal voorbeelden. Maar hoe ga je te werk en hoe adverteer je op de juiste doelgroep? Wij helpen graag.

Netwerken via social media

Het is belangrijk dat je als bedrijf een netwerk gaat opbouwen van klanten, leveranciers, partners en geïnteresseerden. Als je dan nieuws, weetjes of een actie plaatst op social media, zien al deze mensen het direct. Een netwerk bouw je op door mensen en pagina’s te gaan volgen, liken en bevrienden. Ook kun je advertenties plaatsen voor jouw specifieke doelgroep. Door de juiste mensen te targeten die interesse hebben in jouw product of dienst, is de kans groter dat je nieuwe volgers in je netwerk krijgt. Hoe groter je netwerk is, hoe efficiënter je gebruik kunt maken van social media. Of je nou meer naamsbekendheid wil creëren, meer wilt verkopen of meer website bezoekers wil; het begint met jouw netwerk op social media.

Specifiek en doelgericht adverteren

Op Instagram, Facebook, YouTube en LinkedIn kun je ontzettend specifiek en doelgericht adverteren. Doordat er veel opties zijn, kan het lastig zijn om de juiste doelgroep voor jouw onderneming te bepalen. De juiste targeting is bepalend voor het succes van jouw advertentie. Alleen de mensen die aan de eisen van jouw doelgroep voldoen, krijgen jouw advertenties te zien. Wil jij alle makelaars in een straal van 40 km om Amsterdam bereiken? Of alle vrouwen uit Nijverdal tussen de 18-35 die trouwplannen hebben? Geen probleem. Je kunt het tegenwoordig allemaal instellen. Door specifiek te adverteren, bespaar je niet alleen kosten, maar levert het je ook meer op. Win-winsituatie dus!

Posts plannen

Weet jij dat de meeste mensen uit jouw doelgroep rond half 10 ’s avonds online zijn op social media? Dan is dat het moment dat je gezien wilt worden. Zo kun je de meeste mensen uit jouw doelgroep bereiken. Wil jij dat er ’s avonds posts geplaatst worden of dat jouw pagina actief blijft terwijl je op vakantie bent? Dan kan de planfunctie van Facebook een uitkomst bieden. Je kunt al je posts inplannen op de dag en het tijdstip naar keuze. Je bedenkt vast wat en wanneer je wilt posten en zet de berichtjes klaar. Op het ingestelde tijdstip komt het bericht dan online. Je bereikt je doelgroep op het perfecte moment. Ideaal toch?

Moddit en social media

Wij hebben een team van professionele online marketeers die niet alleen veel weten over de juiste content, pagina’s optimaliseren en teksten schrijven, maar ook over de mogelijkheden van social media. Wij helpen je graag bij het inrichten van gerichte advertenties, het opbouwen van een groot netwerk, het plaatsen van de juiste hoeveelheid content en het inplannen van posts. Wil jij ook meer halen uit social media maar weet je niet goed hoe? Wij zijn jouw Google Maps in de social media wereld! Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten? Neem contact op met de auteur:

Google Maps voor social media? -

-

Samen het verschil maken?

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×